Zuid-Frankrijk ontdekken - Reishoek

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Reisnieuws
 
 

Zuid-Frankrijk ontdekken - Vive la France

Zo’n 1200 kilometer en u bent al in Zuid-Frankrijk. Ontdek de mooie route naar dit fantastische gebied per auto. Geniet van het Rhônedal en de ‘Autoroute du Soleil’. Hoe verder u zuidwaarts rijdt, hoe meer u merkt dat u onderweg bent naar het zonnige zuiden. Natuurlijk mag u deze reis ook per vliegtuig doen. Naar International Airport Marseille of Cote d'Azur International Airport vlakbij Nice is het vanaf de Nederlandse vliegvelden slechts 2 uur vliegen. Ontdek al dat moois dat Zuid-Frankrijk u heeft te bieden.

Stranden en badplaatsen

Natuurlijk kennen we het heerlijke klimaat in combinatie met schitterende, uitgestrekte zandstranden aan de azuurblauwe Middellandse Zee. Zoals Tahiti strand nabij St Tropez of Theole-sur-Mer bij Cannes.
Maar die schitterende, chique badplaatsen, zoals Saint-Tropez, Juan les Pins, Antibes, Cannes, Nice, en Monaco zijn ook een bezienswaardigheid op zich. Breng eens een bezoek aan Monaco, niet meer dan een vierkante mijl klein, maar groot in zijn ambiance. Met het prachtige casino, zijn dagelijkse ceremoniële wisseling van de paleiswacht en de tientallen schitterende plezierboten in de haven.
Of bewonder, samen met die 3 miljoen andere toeristen, de brede lanen en de schitterende baai en bezoek het gouden strand van Nice. Ook om eens heerlijk te shoppen, heeft Nice, met de prachtige boulevard Le Promenade des Anglais, het neusje van de zalm te bieden. Alle bezienswaardigheden vind u geconcentreerd in het historische centrum ‘Vieux Nice’.

Het binnenland
In sommige dorpjes zult u merken dat de tijd daar soms eeuwen heeft stilgestaan. De bebouwing en de typische Franse dorpssfeer zijn hier nog authentiek. Ook treft u hier heuvels vol olijf- en sinaasappelbomen aan en in het voorjaar zullen de kleuren en geuren van de mimosa, bougainville en oleanders u bedwelmen.
Het pittoreske dorpje Les Baux de Provence is zo’n echte must-see plek. Met zijn smalle straatjes en wallen en de plaatselijke kerk met haar schitterende fresco’s. Goed voor een leuke en ontspannende dagtocht.

Cultuur

Dit gedeelte van Frankrijk is ook rijk aan cultuur. Monumentale gebouwen, kerken en oude badhuiscomplexen vindt u in overvloed in de steden terug. Nice staat vooral ook bekend om zijn musea.
Het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst is iets aparts. Vier met marmer beklede torens, die onderling verbonden zijn door glazen bruggen. U vindt hier o.a. een uitgebreide pop-art collectie met werken van Warhol, Lichtenstein en anderen. In het Museum Matisse kunt u schilderijen, prenten en tekeningen van deze bekende kunstenaar (hij kwam hier vandaan!) bewonderen. Maar ook het Museum van Regionale Geschiedenis, Het Archeologisch Museum en de Villa Ephrussi de Rothschild zijn zeer de moeite waard.

Vier het voorjaar in Zuid-Frankrijk

American Express heeft voor haar trouwe klanten een schitterende aanbieding. Gebruik uw membership rewards punten
voor een heerlijk verblijf in Antibes Juan les Pins en geniet van al dit moois.

 
 
bezoeker(s) online
 
 
 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu