Unieke verre rondreizen - Reishoek

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Reisnieuws
 
 

Een rondreis is een goede manier om een land te verkennen. Vaak is een stedentrip of het bezoeken van een specifiek gebied onvoldoende om alle prachtige plekjes en bijzondere trekpleisters te bezoeken. Naast de leuke en populaire verre rondreizen naar bijvoorbeeld de USA, zijn er ook minder bekende plekken die je een onvergetelijke ervaring bezorgen. Wat te denken van Jordanië of Senegal? Misschien niet zo bekend, maar des te meer de moeite waard! We hebben de highlights voor je op een rijtje gezet. Wie wil profiteren van één van de voordelige vliegvakanties doet er verstandig aan om te kiezen voor een last-minute of gaat juist voor de vroegboekkorting. In het geval van een verre rondreis scheelt dit al gauw honderden euro's t.o.v. een reguliere boeking.


Jordanië

Jordanië is één van 's werelds best bewaarde geheimen. In dit veelzijdige en interessante land geniet je van het prachtige natuurschoon, de rijke cultuur en de vriendelijke inwoners. Petra is dan ook niet voor niets één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Petra ligt in een kloof tussen de heuvels en  de ruines vormen de overblijfselen van wat vroeger een belangrijke stad, mede door de florerende handel in wierrook. Jerash is een andere grote trekpleister; deze archeologische stad ligt in het noorden van het land en biedt plek aan een hippodroom, een forum, theater, tempels en poorten.
Ook kun je er de doopplek van Jezus bezichtigen, welke in het zuiden van de Jordaanvallei, ten noorden van Jericho bij de Dode Zee ligt. Ook de natuurgebieden Wadi Rum en Dana zijn zeer de moeite waard. Een bezoekje aan de Dode Zee mag beslist ook niet ontbreken tijdens een trip naar Jordanië
. Geniet van het heerlijke water waarvan gezegd wordt dat het een heilzame werking heeft bij diverse huidaandoeningen. Wil je niets missen van dit prachtige land, dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor één van de mooiste rondreizen die er verkrijgbaar zijn.


Senegal

Senegal is als vakantieoord misschien minder bekend als bijvoorbeeld Kenia of Zuid-Afrika, maar het land hoeft wat dat betreft  zeker niet voor deze landen onder te doen. Dit tropische land dat aan de westkust van midden Afrika ligt is in het verlegen onderhevig geweest aan kolonisatie en daarom is de officiële voertaal Frans. Dakar is de hoofdstad van het land en deze stad is tevens vaak de finish voor de wereldberoemde Dakar rally. Senegal heeft een heerlijke gevarieerde keuken, een rijke muzikale geschiedenis, heerlijke stranden en prachtige natuurgebieden. In het Fathale Reservaat bijvoorbeeld kun je tijdens een safari wilde dieren spotten. Het Nationaal park Niokolo-Koba is het grootste reservaat in West-Afrika en biedt plek aan talloze zeldzame planten en beschermde diersoorten waaronder wilde olifanten, apen, leeuwen, nijlpaarden en buffels.  Wie in Senegal is, zal zich meteen welkom voelen door de gastvrijheid van de inwoners.
 
 
bezoeker(s) online
 
 
 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu